WiFi aer conditionat

Aer Conditionat inteligent

Gasiti in acest articol o suma de indicatii pentru a va putea transforma aerul conditionat intr-un gadget SMART controlabil din afara locatiei dumneavoastra. In primul rand avem nevoie de o conexiune WiFi la internet stabila. In cazul in care aveti deja un aer conditionat instalat trebuie sa stiti ca in functie de marca, model si dotari, acesta in general poate fi conectat la un sistem care sa accepte comenzi prin internet de pe telefonul dumneavoastra Android sau IOS.

 1. Pentru modelele mai vechi de aere conditionate care nu contin modulul de Wi-Fi preinstalat de fabrica sau nu sunt prevazute cu caracteristica Wi-Fi Ready, singura posibilitate este folosirea unui contraller care sa reuseasca sa dea comenzi pe InfraRosu (IR) cu ajutorul telecomenzii aerului conditionat.

Pe piata exista mai multe dispozitive de acest fel. Personal recomand

2019 New Broadlink RM Mini 3 Black Bean Wifi RM Mini3 Universal IR Smart Remote Controller

Broadlink RM Mini3

 

 Un video tutorial despre instalare si configurare il puteti viziona aici. Nu necesita instalator de aer conditionat specializat in vederea pastrarii garantiei. 

2. Scenariul 2 presupune ca detineti un aer conditionat mai nou care vine cu functia WI-FI ready. In acest caz trebuie sa stiti ca fiecare producator de aer conditionat de acest tip va pune la dispozitie si modulul aferent. In functie de model insa s-ar putea sa fie nevoie de o interventie a personalului autorizat de service asupra aerului conditionat. Sunt si modele care au pur si simplu un slot USB in care se poate monta un dongle aferent si la care interventia personalului de service nu e absolut necesara. Mai jos vom da cateva module wireless pentru cateva modele de aer conditionat prezente pe piata romaneasca.

 Marca aer conditionat  Modul WIFI  Compatibilitate Observatii
 Daikin Daikin BRP069A43  Compatibil cu gamele: CTXS-K, FTXS-K, ATXS-K, FTX-J3, FTX-JV, ATX-J3, ATX-JV Este compatibil cu unitatile Daikin ce au pregatire pentru montare de modul de wifi.
 LDK Modul de control Wi-Fi LDK DeLuxe Seriers